Menu

Nieuwsbericht

 • Winnaar van de dag: Max Kroonen

  podium nieuwelingen

  De Jeugdtour kent veel etappewinnaars en truidragers. Elke dag pikken wij er één tussenuit. Vandaag is dat Max Kroonen die de klassieker voor nieuwelingen aan zijn palmares toevoegde.

  Met regen, wind en gladde wegen, was het eerste woord dat de drie mannen op het podium – Max, Nick Brabander en Ben Tulett – konden uitbrengen: zwaar!

  Voor winnaar Max maakte het weer de wedstrijd juist extra mooi. Met vele valpartijen, was het zaak recht te blijven.

  “De weersomstandigheden van vandaag vond ik juist wel mooi. Regen en glad. Om dan niet te vallen moet je vooral goed vooraan zitten. Je moet elke bocht vooraan aansnijden. Voorin zitten kost ook wel veel energie natuurlijk maar het is voor mij uiteindelijk de beste manier om niet te vallen.”

  Max fietst al sinds categorie 3. “Ik vond fietsen echt heel leuk en dan wil je ook wielrennen. Mijn ouders twijfelden nog even want het kost veel – zowel geld als tijd - maar ik wilde het echt graag.”

  Max rijdt al jaren mee in de Jeugdtour maar dit is zijn eerste zege. Het winnen van de klassieker voor nieuwelingen met zo’n sterk deelnemersveld is dan natuurlijke extra speciaal. De renner van de KWC Kampen staat nu zesde in het klassement, na een viertal renners dat in het criterium in Assen de kopgroep vormden en de nummer twee van de klassieker: Nick Brabander.

  “Ik verloor dinsdag een beetje tijd maar hoop de rest van de week zo hoog mogelijk te eindigen om zo een goed klassement te kunnen rijden,” besluit hij.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2018