Menu

Nieuwsbericht

 • Wielerouders

  random

  Naast de 700 deelnemers aan de Jeugdtour Assen zijn er ook heel veel wielerouders 'actief' tijdens deze wielerweek. In de praktijk blijkt er veel tijd te gaan zitten in de sport van de kinderen. "Maar noem het geen opoffering," zegt Astrid Brinkman, moeder van Tim en Erik. "Je moet je leven er gewoon een beetje op aanpassen." 

  "Dat klopt wel," vertelt wielermoeder Gretha Naberman. "Zonder liefde geen wielerouder want je bent elk weekend op pad." Gretha en haar man Erik hebben drie kinderen in koers: Isa, Tim en Sam. Zij staan samen met de familie Nagengast op de camping. "We hebben zo'n elf kinderen hier lopen in verschillende categorieen," vertelt moeder Bianca. Zij heeft vier kinderen waarvan er drie deelnemen aan de Jeugdtour. Oudste dochter Bo fietst niet, maar is er ook bij.

  Verderop op de camping staat wielervader Arjan de Jonge de Bianchi van zijn dochter Sanne te poetsen. Het blijkt de traditionele rolverdeling bij vele ouders. "Ik doe alleen even de ketting hoor,' lacht hij. "De rest van het onderhoud laat ik aan de experts. We zijn hier ook op vakantie dus we moeten ook een beetje genieten." 

  Terwijl vele vaders en ploegleiders aan de fietsen sleutelen, bereiden de moeders de pasta. "Nou daar doe ik Tim geen plezier mee," vertelt Astrid terwijl ze de net gewassen wielerbroek ophangt. "Hij rijdt op Brinta." Bij het kamp van de Nagengasten en Nabermans worden er pannenkoeken gegeten. "Maar wij doen niet alles hoor. De kinderen hebben een afwascorveelijst," zegt Bianca tot slot.

  Ondanks die lijst, kunnen de kinderen zich helemaal richten op het fietsen. Zonder de wielerouders is de Jeugdtour voor het kroost een stuk moeilijker. 

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter