Menu

Nieuwsbericht

 • SRAM is hip

  TDF SRAM

  Het Amerikaanse SRAM is aanwezig in de Jeugdtour als sponsor. Het inmiddels 25 jaar oude bedrijf uit Chicago is hip tegenwoordig. “Doordat renners als Peter Sagan en Mark Cavendish met SRAM in de Tour de France rijden, wordt ons merk steeds zichtbaarder, maar vooral ook populairder,” vertelt Wim de Koeijer.

  Hij is samen met Andrea Bosman in Assen. Bosman, zelf oud-renster en deelneemster aan de Jeugdtour. “Ik heb zelf vanaf categorie 6 hier meegedaan. Het waren vooral heel erg leuke weken want ik haalde geen superresultaten, “ zegt ze met een knipoog.

  SRAM is voor het tweede jaar sponsor van de Jeugdtour. “De jeugd heeft de toekomst he,” aldus Bosman. “We zien veel kinderen voorbijkomen die geinteresseerd zijn in de gratis stickers maar ook zeker wel in de producten.”

  In de tent ligt een complete SRAM Red groep met hydraulische remmen. “Dat vinden veel kinderen, en ouders, mooi want ze zagen het deze Tour bij Cavendish.”

  Wat veel mensen niet weten is dat SRAM ook een instapgroep heeft: de Apex. “Die hebben we hier ook liggen. Je kunt die vergelijken met de Shimano 105. Wij willen graag dat onze technologie en ergonomie voor veel renners beschikbaar kunnen zijn.” vertelt De Koeijer.

  Zo probeert het van oorsprong Amerikaanse bedrijf de concurrentie met Shimano aan te gaan. “Shimano is nog steeds het grootst,” zegt Bosman. “Vooral omdat veel fietsen standaard worden afgemonteerd met Shimano.” Daarna komt SRAM. “We zijn denk ik net iets groter dan Campagnolo,” zegt Bosman.

  Qua zichtbaarheid zit het in Assen inmiddels wel goed want vele kinderen hebben de stickers met het rode logo op hun fiets en wielen geplakt. Net als de profs!

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter

© Copyright 2018