Menu

Nieuwsbericht

 • Leerzame week voor het Zuid-Afrikaanse Kinetic Cycling Team

  Luke Oldale

  Voor het allereerst actief in Europa en dus ook voor de allereerste keer aan de start in de Jeugdtour Assen: het Kinetic Cycling Team uit Zuid-Afrika. Na vijf dagen koers en nog een dag in het vooruitzicht, is het tijd om de balans op te maken.

  “Dit is heel anders dan wat ik gewend ben”, zegt Jason Bruintjies. De renner uit Kaapstad rijdt in categorie 7. “Ik heb nog nooit op deze manier gekoerst. Het is heel zwaar maar ik vind het erg leuk. Als je prof wilt worden, dan moet je hier koersen. Ik moet er dus aan wennen.”

  De resultaten van Bruintjies waren wisselennd. “De proloog ging niet heel goed. Ik moest mezelf herpakken tijdens het criterium, maar toen kreeg ik een mechanisch probleem. Toch finishte ik nog in het peloton. In de klassieker werd ik 29e. De tijdrit sloot ik af als 54e, maar tijdrijden is niet echt mijn ding. De omloop was ook bijzonder lastig, maar ik vond het erg leuk en ik wil heel graag terugkomen volgend jaar.”

  “Toen we hier van start gingen, wisten we niet wat we konden verwachten,”, vertelt begeleider O’Ryan Bruintjies. “Dit is heel anders dan we gewend zijn en verwacht hadden. Dit is een hele nieuwe ervaring voor ons. Met name de aantallen renners die hier aan de start staan is anders dan thuis. Daarnaast ligt de gemiddelde snelheid hier veel hoger. In Zuid-Afrika ligt die rond de 34 á 35 kilometer per uur. Hier rijden ze gewoon 44 kilometer per uur. Vooral Jason en Matthew (Fortuin - nieuwelingen, red) konden die gemiddelden goed aan."

  "Nu is het zaak om alles wat we hier geleerd hebben door te voeren in Zuid-Afrika en er zo voordeel van te hebben. Zo kunnen we volgend jaar sterker terugkomen. Ze leren hier erg veel en maken hier veel nieuwe vrienden. Dat laatste is heel mooi,” besluit Bruintjes.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter