Menu

Nieuwsbericht

 • Een dinosaurus van 50 meter lang

  vlad

  Deze Jeugdtour zijn ze een aparte verschijning, onze zuiderburen in fluorescerende wielerpakjes. Zeker in categorie 2 en 3 waar Vlad en Gloria van Mechelen rijden. Maar het gezelschap is groter dan de twee Belgische kinderen met hun ouders. Zo zijn ook twee Litouwse meisjes, de kampioen van Letland in categorie 7 en de Servisch kampioene meegekomen naar Assen. De Servische dame is niet alleen kampioen van haar land, maar is ook 14e op het EK geworden en reist na de Jeugdtour af naar Zuid-Afrika voor het WK mountainbike.

  Toch zijn voor de ouders van Vlad en Gloria de prestaties niet het belangrijkste in de Jeugdtour. Het is vooral belangrijk dat de kinderen plezier in het fietsen hebben en dat ze leren van het rijden van wedstrijden.

  Hoe ze bij dat wielrennen terecht zijn gekomen? Hun vader die tot de U23 in België heeft gefietst en moeder die heeft hardgelopen wilden deze sportiviteit graag doorgeven aan hun kinderen.

  "Dus we zijn met ze naar de plaatselijke voetbalclub gegaan, maar na een halve training kwamen ze al thuis. Ze vonden er niets aan" aldus vader Francis. Voetbal werd het niet, dus zijn ze maar een keer naar een dikke bandenwedstrijd gegaan in Nederland. Deze verliep voor zowel zoon als dochter erg goed dus zijn zij vaker gaan deelnemen en werd er vaker gewonnen. Vlad was drie jaar geleden nog Nederlands Kampioen dikke banden.

  En het hele reisgezelschap? Dat is allemaal met een dinosaurus van 50 meter lang en 8 meter hoog begonnen. Francis en zijn vrouw Erica trekken met deze dinosaurus door Europa als attractie en zo ontmoeten zij veel mensen in het buitenland. In Litouwen ontmoetten ze de nationale selectie en deze wilde graag in België komen koersen dus zijn ze meegekomen naar België. En eigenlijk zit de extra ruimte bij hun huis, die oorspronkelijk bedoeld was als Bed & Breakfast, nu altijd vol met wielrenners uit heel de wereld.

  Het bevalt de Belgen hier zelfs zo goed dat ze volgend jaar graag nog meer renners meenemen naar Assen. Wij zien het internationale gezelschap in elk geval graag tegemoet!

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter