Menu

Nieuwsbericht

 • De Jeugdtour is een mooi evenement

  noordenveld

  Het bijzondere aan de Jeugdtour is dat een groot deel van de etappes over openbare wegen in Drenthe wordt verreden. Hiervoor is een goede samenwerking met de verschillende gemeenten nodig. Vandaag werd voor het eerst een etappe georganiseerd in de gemeente Noordenveld. In Lieveren keek wethouder Reint-Jan Auwema ontspannen toe.

  'Wielergemeente bij uitstek', zo staat in de advertentie van de gemeente Noordenveld in het magazine van de Jeugdtour. De Ronde van Drenthe, de Energiewacht Tour en de Slag om Norg. Het is maar een kleine greep uit de wielerkoersen die dit jaar door de gemeente komen.

  "We zijn een echte fietsgemeente", vertelt Auwema. "Dat de Jeugdtour er nu ook bij zit, vind ik heel leuk. Het is een mooi evenement."

  In Lieveren brengt de sportwethouder een bezoek aan de tijdrit. Gefascineerd kijkt hij toe hoe de één na de ander een snelle tijd neerzet. "Van de heel kleintjes kan ik echt genieten, terwijl ik bij de oudere categorieën vooral benieuwd ben wie het uiteindelijk gaat redden."

  Auwema is zelf ook een groot liefhebber van de sport. "Ik woon in Norg, maar ga vaak op de fiets naar het gemeentehuis in Roden. Sinds een jaar heb ik het fietsen echt ontdekt. Vorig jaar juli heb ik een ATB-fiets gekocht en sinds december heb ik een racefiets. Beide vind ik erg leuk om te doen."

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter