Menu

Nieuwsbericht

 • 23 nationaliteiten!

  grafiek

  Het is een record. Er doen dit jaar renners mee uit maar liefst 23 landen. Natuurlijk blijven de Nederlanders de grootste groep met 50% van de renners maar de groep Britten wordt alsmaar groter. Dit jaar komt al één op de drie deelnemers van de andere kant van het Kanaal. Nieuwe nationaliteiten in Assen zijn Canada, Nieuw-Zeeland en Portugal. 

  De geupdate deelnemerslijst kun je hier (PDF) downloaden.

  De oudste deelneemster - Mylène de Zoete - werd op 3 januari van dit jaar 18. De jongste deelnemer aan de categorie aspiranten wordt net na de Jeugdtour vijf jaar: Bodhi Moes. 

  De verdeling tussen jongens en meisjes is al jaren 2/3 versus 1/3. Er is echter één jeugdcategorie waar de meiden de overhand voeren en dat is categorie 1. Bij de allerjongsten zijn er slechts vier jongens tegen 14 meisjes! In categorie 4 strijden maar tien meisjes om de roze trui en doen er 41 jongens mee! 

  De meest voorkomende naam is Thomas. Er koersen maar liefst tien Thomassen in Assen. We gaan er tijdens de Jeugdtour een paar aan je voorstellen in de rubriek: 'de dag van Thomas'.

Meer nieuws

Inschrijven nieuwsbrief

Twitter